Saknar gnägget när man kommer in i hagen..

Asch, känner att det blev för mycket depp o jag mår fortfarande ”dåligt” men bättre att försöka köra igång än att bara sitta i ett hörn o glo.

Måste ju berätta lite om Trollet! Och målet som blev avklarat med Moxie!

Trollet är då det 3-åriga varmblodet vi fick låna av Michael Sandström travtränarn som är vår granne, hennes riktiga namn är Veams Run hon togs av travet pga. hon inte hade nerverna för det och det är jag himla glad över för jag har inte fastnat för en häst så snabbt och speciellt inte för en häst utan några tecken. Men hon är så go den tjejen, så kelig och så snäll och henne ska vi ha kvar.
Jag har påbörjat hennes inridning och har kommit så långt att jag o Fia red ut ensamma på varsin häst, hela rundan utan några problem i både skritt och trav.
Fördelen med att hon gått på travet är att hon redan är van vid selar , tygeltag, trafik m.m så det enda som behöver vänjas in är ju liksom sadeln och att jag sitter på o skänklarna men det har gått helt problemfritt än så länge men jag har säkerhetsväst ifall att hon är ju ändå bara tre år. Nu ska vi göra så ett tag, bara rida ut utan några krav men sen kommer det svåra, att skola henne. Men jag tror det kommer gå bra det också faktiskt. Det som är så roligt är att Neppe och hon har funnit varann så himla bra.
Men varje gång jag går in i hagen så trycker det till i bröstet o saknaden efter Ronja bubblar upp igen, hennes hälsning varje gång man kom in o hennes busiga ögon som tindra när hon sprang för att möta mig..

2014-07-06 16.51.41 2014-07-06 17.49.12 2014-07-06 17.49.18

Målet med Moxie som han klarade av idag faktiskt är jag så himla glad över. Han har ju aldrig varit det här att han måste vara nära matte eller ha koll hela tiden, det har vi dock tränat upp ganska bra. Och idag klippte jag navelsträngen.. Jag plockade fram cykeln och tog en tur bara han o jag, inte en lång tur för även om det blåste kalla vindar så va det ganska kvavt i luften så blev bara en 10 minuters tur på vägen till galoppträckan där det ej finns några hus eller andra hundar i närheten.
Det som gjorde att målet klarades av var att han va lös(!) han va faktiskt lös hela vägen fram och tillbaka utan att sticka en enda gång. Det va bara nån gång när han fick syn på några fåglar o jag såg glimten i ögat men då öka jag farten lite o då valde han att fortsätta med mig istället. Jag var beredd att han åtminstone skulle hoppa ut på fältet några gånger men jag tänkte att jag måste ju testa nån gång för att träna det. Och det är så faktiskt att han är helt annorlunda i lina än när han är lös. Sen stannade han duktigt vid vägkanten när jag sa åt honom då det kom en bil.. Det är ju nästan så man blir tårögd. :’)

IMG_0037

Tog sedan en tur med de två andra också. 🙂
IMG_0042

//Klumpetassar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s