Hästrespekt

Det går framåt med häst träningen med Moxie!
Jag har följt med några gånger med honom när medryttaren har ridit ut på Neppe och det är nog det som har hjälpt mest.
Han fick då lära sig att gå lugnt i koppel bredvid hästen men med mig emellan och även att inte försöka springa efter när de började trava bortåt och att man inte ska gå för nära.

Vi har gjort en extra hage precis vi huset då det vart en djungel där innan vi hann ta fram gräsklipparen och han har inte skällt på hästarna en enda gång (förutom när han varit inne o det har dundrat utanför av att dom har sprungit;) ) han har kunnat gå i närheten av dom utan problem och han har inte gjort en tendens till att jaga dom fast de har haft tokfnatt vid honom o sprungit bortåt! Han var såklart på andra sidan stängslet då de inte får gå nära hästarna IFALL hästarna råkar trampa fel osv. Men jag är såååå stolt över honom! Samtidigt som han inte visat nån tendens till att vilja jaga dom så har han heller inte visat nån stress eller rädsla av att dom sprungit utan han är LUGN.
Och när han följt med in i extra hagen när jag gått in för att kolla Neppes flughuva eller kollat vattnet o shettisen har gått emot honom (shettisen är den han har och velat jaga förut) så har han gått ifrån henne!

Så nu har ännu ett mål uppnåtts! :’) ♥

DSC_0259

//Klumpetassar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s