Natt i stall

 

Idag gick jag upp vid 9 tiden då Fia kom, vi gick direkt upp med hästarna o började pyssla om dom sen fick jag veta att Linda o barnen inte kommer då de hellre ville gå på eventet på Media Markt.
Så då tog vi tid o försökte få bort så mycket päls som möjligt på pälsmonstrena och som igår fick vi verkligen kämpa med att få in bettet i shettisens mun, fattar inte vad det är med henne hon har ju inte haft några problem alls förut o nu är så tjurskallig!
Hon har inte ont och är inte rädd, det är bara ren tjurskallighet, direkt när hon har bettet i munnen så är hon kolugn..

Det va ändå lite tur att Linda inte hade tid då Neppe ömmade ännu mer idag, han gick på tå med vänster fram och när Fia tröck på en punkt gjorde det jätte ont så det är antagligen en hovböld så han fick stå inne o mumsa hö istället medans vi tömkörde Ronja hela ridrundan. Det var skönt att bytas av i hettan! Hon har blivit så himla duktig hon har väl bara blivit tömkörd en ca 5 gånger om ens det men hon fattar när hon ska gå framåt och stanna och börjar fatta när hon ska öka traven och svänga åt båda hållen. Att svänga är dock svårast.

2014-04-27 11.02.49

När vi kom tillbaka till stallet så ringde jag min mor så hon fick komma upp med jodopax så vi fick göra ett omslag om Neppes hov och det va sååå äckligt att gå på det så de fick stå inne inatt så han får vänja sig lite så får de gå ut imorgon igen och då kanske det går lite bättre. 😉

Sedan tog vi det lugnt o fikade lite i solen, det är fantastiskt skönt nu när solen och värmen äntligen har kommit! Men fick även hjälp att bära in några säckar i hö i hagen så de har imorgon. Ska bara fylla på vatten också då vi tömde hela badkaret för det var fullt av massa äckliga flugor.

Vi hade tänkt att träna lite hund också men det va så himla varmt för dom så idag fick de faktiskt en vilodag och det tog dom inte skada av. 😉
Men de fick busa av sig lite med varandra o så hängde de på när vi bar in hö i hagen.
Busarna som vet så väl att de inte får följa med in i hagen ska trotsa lite o följa med en bit. Hästbajset har tydligen blivit gott nu också enligt Moxie!
*morr* haha.

 

//Klumpetassar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s