Nu har hon åkt

I söndags packade mamma in grimma o sadel i bilen medans jag red bort till ridhuset på Maya. Hon ville inte alls lämna stallet där Ronja stog o hade fått mat men som vanligt var hon inte svår att få på rätt spår igen..
Väl vid ridhuset hade både mamma och fodervärdarna kommit fram, jag ville först inte hoppa av både av sorg och för att det va varmt och mysigt på hennes rygg.
Men så kom Ronny Åhman (häst specialist som skulle hjälpa med lastningen) som fodervärden anlitat så då blev jag tvungen att skutta av och ge bort tyglarna till Therese (fodervärden.)

Maya när jag gjorde iorning henne.
2014-02-02 10.41.49

Han började med att förklara lite vad han skulle göra eftersom han inte ville bli störd under momentet o så hälsa han lite på Maya, sen började han med att leda henne mot transporten o upp på rampen för att se hur hon reagerade osv. Sen longerade han henne på ett speciellt sätt och sedan testa han att leda in henne. Han svingade ”grimmskaftet” han hade och så fort hon gick slutade han o så när hon stannade så började han igen. 
Det var inte för att skrämma henne men hon fick respekt för honom och så blev transporten den ”trygga” delen så att säga. 
Jag blev väldigt förvånad över Maya som va hellugn medans han höll på där o svingade ”grimmskaftet” han hade. Efter BARA 10 MINUTER gick hon in!

2014-02-02 12.32.25 2014-02-02 12.31.04

Men han fortsatte i 1 timme till för att få henne att inse att transporten inte är farlig och så fick fodervärdarna testa själva osv. Väldigt duktig och trevlig var han.

Det var riktigt fascinerande att se på samtidigt som det var väldigt sorgligt, som mamma sa till mig när vi kom hem – ”jag nästan hoppades på att det inte skulle gå, samtidigt som det är bra att det gick” 

2014-02-02 12.33.59 2014-02-02 12.34.08

Mamma är verkligen jätte ledsen och Neppe går och letar efter henne..Stackars Neppe.. Än så länge så känner jag mig inte riktigt ledsen utan tycker det är tråkigt, mycket tråkigt. Men allt lär väl komma upp sen när jag blir ridsugen och ser hur tomt det är i hagen, för det är riktigt tomt utan henne. Men sen så är jag väldigt van, för van med tråkiga saker så jag har vant mig att lägga undan såna här saker som den här klyschan att man har byggt en mur omkring sig men det är precis så det känns. Dock så har min mur sprickor så ibland rinner det ut saknad och ledsamhet (heter det så?.) Så det lär komma sen för jag känner att det trycker över bröstet bara att det inte känns i huvudet än.. Väldigt svårt att förklara.

2014-02-02 12.37.29 2014-02-02 12.39.10

Men fodervärden verkar vara en väldigt bra tjej och de har en häst sedan innan så jag hoppas verkligen allt går bra.

Här är mina sista foton på henne här i Norrköping, men hoppas det kan bli nån/några till när vi åker o hälsar på henne senare i vår! Längtar efter update från Therese, hon hörde av sig när de va hemma och resan hade gått bra och Maya stog o trivdes i en stooor box med massa mat o då vet jag att hon är nöjd när hon har mat haha.

Tryck på länken för att komma till mininstagram för att se en kort video på henne o transporten.
http://instagram.com/p/j6YyQlDDHG/

2014-02-02 12.49.44 2014-02-02 12.49.52

Finaste matvraket/dunderklumpen min trygghet. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s